Vijf manieren waarop De Digibalie bijdraagt aan de reputatie van je organisatie.
Dankzij De Digibalie kunnen burgers en consumenten vanaf elk apparaat met een internetbrowser bij een bedrijf of instantie zoals de gemeente aankloppen voor een digitaal consult. In deze blog bespreekt Sophie van Noort de vijf voordelen van beeldbellen.
1. Duurzaamheid
Duurzaamheid is een hot topic vandaag de dag. Zowel gemeenten en andere lokale overheden als commerciële organisaties moeten verduurzamen. Door beeldbellen aan te bieden, draag je bij aan je duurzaamheidsdoelstellingen. Gemeentehuizen bevinden zich nu eenmaal vaak in het centrum van de stad, dé plek waar auto’s en andere vervuilende voertuigen zoveel mogelijk worden geweerd. Maar ook voor andere organisaties is beeldbellen een uitkomst. Zo was mijn cv-ketel onlangs kapot, dacht ik. In plaats van direct in zijn busje te stappen, had de servicemonteur ook via beeldbellen met mij mee kunnen kijken. Dan had hij mij vanuit zijn bureaustoel kunnen vertellen dat de resetknop achter dat ene klepje zit. Goed voor het milieu en lekker efficiënt – daarover later meer. Bovendien is actief en zichtbaar bezig zijn met duurzaamheid goed voor je reputatie.
2. Flexibiliteit
Beeldbellen zorgt niet alleen dat er minder gereisd moet worden, het verhoogt ook de productiviteit van je team. Persoonlijk contact met klanten en burgers is gelukkig weer mogelijk, maar beeldbellen is natuurlijk een mooi alternatief. Dit versterkt je reputatie als organisatie. Door je medewerkers zelf de keuze te geven, verhoog je de medewerkerstevredenheid. En als het kantoor niet meer de traditionele werkplekken hoeft te bieden, kun je het zo inrichten dat je de creativiteit en innovatiekracht van je medewerkers nog meer stimuleert.
3. Vraag van de klant of burger
De coronacrisis heeft de digitalisering van onze samenleving in een hogere versnelling gebracht, lezen we onder meer in dit rapport van Platform voor de InformatieSamenleving. Dat betekent dat ook klanten en burgers digivaardiger zijn geworden. Als wij mensen vertellen over De Digibalie, reageert iedereen enthousiast: wat zou het fijn zijn als mijn gemeente dat aan gaat bieden! Met name de jongere generatie staat te springen om digitaal contact met de gemeente.
4. Efficiëntie
Er is een groeiende behoefte aan efficiëntie, zowel intern als extern. Vrijwel elke organisatie komt mensen tekort. Beeldbellen is bewezen efficiënter dan een persoonlijke afspraak. Niet alleen scheelt het reistijd, je kunt ook in één keer alles regelen, inclusief het regelen van documenten en het doen van de betaling. Ook extern is er vraag naar. Mensen hebben het vaak heel druk en vinden het lastig om tijd te vinden in hun agenda om naar het gemeentehuis of ander loket te gaan voor een fysieke afspraak. Een beeldbelafspraak plan je gemakkelijk tussendoor.
5. Toegankelijkheid
Er zijn in Nederland twee miljoen mensen met een beperking. Daardoor is er steeds meer aandacht voor inclusie en toegankelijkheid. Door beeldbellen aan te bieden, kun je je diensten ook aanbieden aan inclusiegroepen, zoals mensen die minder mobiel zijn, blind zijn of een andere beperking hebben. Zelf voor mensen die doof zijn is het een prachtige oplossing omdat een oplossing als Microsoft Teams realtime kan ondertitelen.
Aan de slag?
Wil je aan de slag met de Digibalie of wil je de mogelijkheden voor jouw organisatie of gemeente eens bespreken? Boek dan nu een een-op-een-sessie met ons. Neem gerust contact op met me op. Geef me een belletje op 0183-512 253 of stuur een mailtje. Ik help je graag verder!